وبلاگ
وبلاگ

وبلاگ

فیلم طوفان زندگی

در کتاب از نور تا نوا آمده است:
بنان مدتی را نیز به تعیلم فن بازیگری پرداخت و به تصدیق نزدیکانش دارای استعداد زیادی در این زمینه بود. در سال ۱۳۲۷ همراه چهره‌های معروف آن روزگار در فیلمی به نام طوفان زندگی  ساخته علی دریابیگی و اسماعیل کوشان بازی کرد که داستان آن در انجمن موسیقی  اتفاق می‌افتد. در این فیلم بنان دو ترانه از ترانه‌های معروفش  را بطور زنده اجرا می‌کند.




در این رابطه در کتاب "رویای هستی" به نقل از تاریخ سینمای ایران آمده است:

[بنان] در سال 1327 به همراه ارکستر انجمن  موسیقی ملی در فیلم "طوفان زندگی" که سناریوی آن از نظام وفا و کارگردانش علی دریا بیگی بود ظاهر شد. دو تصنیف "شب جوانی" و "امید زندگانی" اولین بار توسط ارکستر انجمن ملی برای این فیلم اجرا گردید.













 :بازیگر معروف سینما خانم ژاله علو در مصاحبه ای در رابطه با این فیلم گفته است

ژاله علو در همان سال‌ها وارد هنرستان هنرپیشگی شد و یک دوره سه ساله را گذراند. در همین سال‌ها میترا فیلم با درج یک آگهی در روزنامه‌ها برای بازی در فیلم "طوفان زندگی" به کارگردانی علی دریابیگی چند خانم را به کار هنرپیشگی دعوت کرد. ژاله علو از جمله کسانی بود که به این آگهی پاسخ داد و برای کار انتخاب شد.

او در این رابطه می گوید :از این فیلم چیز زیادی یادم نیست. داستان فیلم را نظام وفا شاعر معروف نوشته بود و دکتر کوشان هم فیلمبردار بود. محل کارمان منزل ارباب جمشید در باغ بزرگی در جوادیه تهران بود. یک صحنه هم در محل انجمن موسیقی ملی ایران گرفته شد. آنجا بود که آقای بنان و مجد [آقای مجد نوازنده هستند]  آواز خواندند . اگر آواز را بشنوم یادم می‌آید ولی مطمئنم که دیلمان را در همین فیلم خواندند.

در این فیلم چقدر دستمزد گرفتید؟
یادم نیست.

 

همبازی‌هایتان چه کسانی بودند؟
اقدس خواجه نوری نقش مادر و گرگین کیایی نقش پدر را بازی می‌کردند. یک خانم خارجی هم مشاور هنری کارگردان بود.








ساسان سپنتا در کتاب "تاریخ تحول ضبط موسیقی در ایران در رابطه با این فیلم می نویسد:

در  سال 1327 فیلم طوفان زندگی بر اساس داستانی نوشته نظام وفا در میترا فیلم، به صورت ناظق فارسی توسط دکتر اسماعیل کوشان تهیه شد.طوفان زندگی بر روی فیلم 35 میلی متری سیاه و سفید و با ضبط صدا به شیوه نوری تهیه گشت.

داستان فیلم چنین است: در یکی از شب نشینی های انجمن موسیقی ملی، ناهید دختر تاجر تهرانی فرهاد را دیدو در دل عشقی نسبت به او احساس کرد. آن دو قراری برای ملاقات در یکی از سینما های تهران گذاردند و تصمیم به ازدواج گرفتند ولی پدر ناهید با این ازدواج مخالفت کرد و ناهید را به خلاف میل به ازدواج تاجری درآورد، فرهاد که شکست خورده بود به قصد خودکشی به گورستانی پناه برد ولی در آنجا بر اثر آشنایی با درویشی  امیدی به زندگی یافت و سعی کرد زندگی جدیدی را با امید شروع کند از طرفی تاجری که همسر ناهید شده بود مرد نا اهلی از آب درآمد و کارش با ناهید به جدایی کشید و سرانجام، فیلم تماس مجدد ناهیدو فرهاد را نشان می دهد.

آهنگ های فیلم بیشتر بر آثار درویش خان ساخته شده بود که توسط ارکستر انجمن ملی به رهبری روح الله خالقی ساخته شده بود و اکثر آنها با آواز بنان اجرا شد. قطعه‌ی دیلمان نیز در همان فیلم توسط بنان خوانده شد.صدا برداری این فیلم را مهندس جوادی پور انجام داد.





در رابطه با این فیلم با گشت کوتاهی در اینترنت مطالب زیر حاصل شد که منبع خاصی برای آنها اعلام نشده بود و عینا در زیر آورده شده اند.

ناهید و فرهاد در یکی از شب نشینی‌های انجمن موسیقی ملی با یکدیگر آشنا و به زودی عاشق هم می‌شوند. پدر ناهید تاجر نوکیسهٔ متمولی است که با ازدواج دخترش با فرهاد مخالفت می‌کند و او را به مرد پولداری شوهر می‌دهد. فرهاد مأیوس، همهٔ کوشش خود را متوجه حرفه‌اش می‌کند و به زودی مقام و ثروتی بدست می‌آورد. همسر ناهید که خوشگذران و هوسباز است سرانجام با کجروی‌هایش او را از دست می‌دهد. طی حوادثی ناهید و فرهاد مجدداً مقابل هم قرار می‌گیرند و زندگی تازه‌ای را با یکدیگر آغاز می‌کنند.

 

میترا فیلم در سال 1326 به تهیه اولین فیلم ناطق فارسی (پس از فیلمهای سپنتا که در هندوستان تهیه شده بود) دست زد. این فیلم "طوفان زندگی"نام داشت. کوشان برای موفق فیلم خود از تمام عواملی که فکر میکرد پولساز خواهد بود و بازار فیلم را گرم خواهد کرد استفاده برد. علی دریابیگی را که از افراد شناخته شده ی تئاتر بود برای کارگردانی فیلم برگزید، نظام وفا که معلم و شاعری خیال پرداز بود فیلمنامه را نوشت، موسیقی توسط دو تن از اساتید موسیقی-خالقی و صبا- انجام گرفت، ترانه های فیلم را رهی معیری سرود و بنان و ایران علم(؟) آنها را خواندند. اگر از تمام این عوامل که به زعم کوشان پولساز بود بگذریم فیلم به زبان فارسی سخن می گفت و این می توانست بزرگترین عامل توفیق فیلم باشد. طوفان زندگی در مدت یکسال ساخته شد و در اردیبهشت 1327 برای اولین بار در سینما رکس با حضور اشرف پهلوی روی پرده آمد. اما با تمام حساب هایی که کوشان کرده بود و با تمام امیدهایی که به این فیلم بسته بود، طوفان زندگی به علت نقص های فنی فراوان بیش از بیست شب کار نکرد و میترا فیلم ورشکست شد. البته شکست فیلم را نمی توان صرفا زائیده نارسائی های فنی دانست بلکه موضوع پیش پا افتاده ی طوفان زندگی نیز در ناکامی آن دست داشت.




به نقل از وب سایت هارمونی‌تاک ازحسین تهرانی پیرامون این فیلم آمده است:
در جریان تهیه اولین فیلم ناطق فارسی (طوفان زندگی) حسین تهرانی، خالقی و بنان شرکت داشتند. آنروزها دستگاه ضبط صدا در ایران کامل نبود... فیلم طوفان زندگی به دلیل نقص فنی گاهی لبهای هنرپیشگان به حرکت در می آمد ولی صدا لحظاتی بعد به گوش میخورد! پس از اینکه فیلم در سینما رکس به روی پرده آمد، مردم برای تماشای آن سرو دست میشکستند ولی پس از پایان سانس اول حسین همچنان در سالن نشسته بود و تکان نمیخورد! بالاخره کنترل چی به سراغش آمد و گفت: ببخشید آقا فیلم تمام شده. حسین پاسخ داد: من نشستم صدا ها را هم بشنوم و بروم!


-شوربختانه نسخه ای از این فیلم وجود ندارد.


#طوفان_زندگی

#فیلم_طوفان_زندگی


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد